TV 3 hjälper till…

Måndag den 28 mars klockan 21.00 sänds det andra programmet i serien ”Kan vi hjälpa till?” på TV3. Den här gången får Stora Mossens nyblivna kolonister Monika Axelsson och Katja Widén hjälp av fixarna Laila Bagge och Björn Christiernsson. Det har satts upp nya vindskivor och byggts ett spännande flyttbart ”franskt lantkök”. Gissa om kolonisterna är glada för resultatet!

I november 2014 tillträdde Monika och Katja en av de mer eftersatta lotterna i vårt område. Stugan behövde handpåläggning och trädgården syntes knappast.

‑ Vi började med att rensa upp på tomten och sen ”satte vi läppstift på grisen” (målade huset), berättar Monika. Sen fick vi höra att ”ni måste byta vindskivor!” och det var vi osäkra på vad det innebar …

Så kom de räddande änglarna på TV3 in i bilden. Monika berättar att hon på nätet hittade en efterlysning där TV3 sökte objekt till sitt nya program ”Kan vi hjälpa till”. Och eftersom hon och Katja var i behov av hjälp så anmälde hon sig – och fick napp! Resultatet blev nya vindskivor och en hel del till.

‑ Vi berättade för Laila Bagge att vi ofta hade vänner på besök och att vi saknade en naturlig samlingspunkt där vi kunde umgås och förbereda mat tillsammans, säger Monika. Det är ju inte roligt att gå undan och pyssla med käket medan alla andra är nån annanstans och har kul.

Och så föddes idén med det franska lantköket, som är en smått genialisk konstruktion av taktäckt kakelklädd arbetsbänk med avställningshylla och rostfri vattenbehållare med kran. Dessutom har köket hjul, så det blir enkelt en naturlig mittpunkt oavsett var på tomten den står (helst i solen).

tv3 2tv3 5
Lantköket…

‑ Det var så roligt att jobba med Laila och Björn – vilka trevliga och positiva människor, tycker Monika. Det ska bli kul att se programmet, men sen längtar vi väl extra mycket efter att säsongen ska komma igång!

tv3 4

Glad kolonist Monika (till vänster), Laila Bagge (i mitten) och glad kolonist Katja (till höger)